dinsdag 19 maart 2013

Verdriet van mijn medemens vs. eigen verdriet

Alles op gevoel
Zoals jullie wellicht weten, volg ik mijn gevoel als koers. Hierdoor ben ik in staat mensen te inspireren en te ondersteunen. Wat hier tegenover staat is dat de gebeurtenissen en/of gevoelens van familie, vrienden en soms zelfs van vreemden erg dichtbij mijn gevoel komen en ik me hier te zeer door laat beïnvloeden.
Enkele familieleden en vriendinnen van me maken roerige tijden door en uiteraard ben ik er voor ze. Echter ben ik daardoor al een stuk van mijn energie kwijt, zonder dat ik daar zelf erg in heb. Om dit door te hebben moet er eerst nog iets gebeuren waardoor ik me ga afvragen waarom ik me zo emotioneel voel. 

Babypraat; open zenuw
Dit gebeurde dan ook, het thema op de peuterspeelzaal is op dit moment: "Hoera een baby", ik ben omringd door zwangeren en baby's en dan verteld iemand mij dat een persoon nog een baby wil. Héél fijn natuurlijk, maar ineens kwam het bij me binnen. Mijn dochter is al zo groot aan het worden en hier komt geen baby meer. Het voelt een beetje als aanstellerij om hierover te klagen, zeker omdat ik zo gelukkig ben met mijn meisje. Dat koester ik dus ook en ga weer verder met de positieve dingen in mijn leven. Ondanks dat ik doorga met de positieve dingen, mag het verdriet er wel zijn, hoewel het mij moeite kost dit toe te laten.

Schrijven
De laatste keer schreef ik dat ik nu daadwerkelijk richting zou geven door aan mijn prioriteiten te werken. Hier heb ik een start mee gemaakt. De blog van onze vriend met ALS is online gegaan, hij is er zelf erg blij mee en heb al een reactie gekregen van een gezamenlijke vriend van ons. Ook hij vond het mooi.
Verder ben ik (gelukkig) ook nog wel eens impulsief. Ik ga natuurlijk een artikel schrijven over wijkbewoners met diverse achtergronden en culturen in het wijkblad. Vandaag zag ik een dame met haar moeder lopen die ik vaag ken, ik besloot te vragen of ik haar zou mogen interviewen voor een item in ons wijkblad. Ze voelde zich vereerd en gaat me mailen. Hopelijk doet ze dat binnenkort en kan ik een afspraak met haar maken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten