maandag 4 maart 2013

Loslaten om ruimte te maken

De tijd tikt door
Ook als je niet schrijft op je blog gaat het leven gewoon door. Zoals eerder geschreven heb ik even de tijd genomen voor bezinning. Het leek er eerst op dat het water waarin ik verkeerde alleen maar wilder en woeliger werd, maar ik ben er inmiddels uit welke richting ik mijn leven op dit moment wil geven.


Loslaten
Op Twitter heb ik me weten te omringen door warme, liefdevolle en inspirerende personen. Ik leer van deze mensen. Bijvoorbeeld het blijven volgen van mensen terwijl het eigenlijk niet goed voelt. Hetzelfde geldt voor het leven buiten Twitter. Waarom zouden we dat doen? Dat is erg jammer van de energie en ik heb dan ook besloten dat als het niet goed voelt, dat ik die mensen los ga laten of als dat niet mogelijk is, beperkt toelaten. Hoewel loslaten nu juist iets is waar ik niet altijd even goed in ben en het feit dat ik soms bang ben om anderen te kwetsen niet goed meewerkt, toch weet ik dat ik door deze keuzes te maken meer energie over houd voor de ├ęcht belangrijke zaken.

Schrijven
Wat zijn voor mij de belangrijke dingen vraag je je nu wellicht af? Allereerst uiteraard mijn gezin, zij zijn mijn basis en daar ligt mijn eerste prioriteit. Daarnaast wil ik me richten op schrijven.

Schrijven is iets wat ik altijd al heb gedaan, het is iets wat bij mij hoort. Zo krijg ik in ons wijkblad die vier keer per jaar uitkomt een eigen rubriek en ik wil graag mijn boek die ik geschreven heb tijdens #NaNoWriMo af gaan maken.
In een eerdere blog schreef ik over het ALS-receptenboek. Voor mij is het op dit moment nog niet haalbaar om het boek uit te brengen, maar zal het voorlopig als blog verschijnen.

Geven
Het geven bestaat op dit moment vooral uit het opvrolijken van mensen met mijn woorden. De neefjes worden blij gemaakt met plaatjes van de supermarkt, ik neem een bloemetje mee voor mijn schoonzus. Ik maak een afspraak met mensen die ik te lang niet heb gezien en projecten voor anderen rond ik direct af. Dankzij iemand die ik op Twitter volg, ruim ik iedere dag een kastje, laatje of plankje op, hierdoor geef ik mijzelf een opgeruimd huis en hoofd. Kortom, het gaat goed zo, de achterstanden zijn ook bijna weggewerkt! Ik ben trots op mezelf!

3 opmerkingen:

 1. dank je wel voor de tweet! ik heb het gelezen, en ik ga vandaag ergens zitten met mijn dagboek en ook ven zo'n lijstje maken: prioriteiten. ;-) Blij dat we elkaar volgen. #leermoment

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Whauw wat een heerlijke blog van jou! Dank je wel voor jouw inspirerende woorden ! Fijn jou te volgen. Lieve groetjes van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goedemorgen, ben naar aanleiding van je liefe berichtje op twitter maar eens naar je blogs gegaan. Ik ben zo jaloers op mensen zoals jij die met een zekere regelmaat dit soort verhalen aan het web toevertrouwen. Ik vind schrijven ook wel leuk en heb er een soort sport van gemaakt om levenswijsheden te verzamelen en ze te delen via facebook of twitter. Ik heb alleen niet zoveel discipline dus soms begin ik er wel eens aan (bv een dagboek) maar het strandt al vrij snel door gebrek aan discipline.
  Het blijft echter leuk om dit soort blogs te lezen.
  Dank je wel daarvoor.

  BeantwoordenVerwijderen