maandag 6 mei 2013

Meimaand = wees een moeder voor jezelf

Genieten
Heerlijk zo'n dag als vandaag! Niks moet, alles mag en het zonnetje doet haar best! Na een intensief weekend is de maandag van harte welkom! Dat klinkt misschien wel wat gek, want ik geniet enorm in het weekend. Zo ook afgelopen weekend.
Vrijdag met het hele gezin in de weer met opruimen en ruimte maken (letterlijk want als je met glazen gaat gooien ruimt dat lekker op :P). Zaterdag lekker gefietst, 's avonds op kraamvisite bij mijn nichtje. Tijdens de dodenherdenking was zelfs onze dochter stil, erg knap van haar! Zondag weer lekker op de fiets naar de kinderspelen. De kleine meid heeft enorm genoten en daar genieten wij dan weer van.
En dan is er de maandag, net zulk heerlijk weer als in het weekend, een vrolijke dochter en geen plannen. Gezien het feit dat ik de laatste tijd wel wéét dat ik beter voor mezelf moet zorgen, maar dat ik mezelf er niet goed toe kan zetten leek vandaag mij een goede dag hiermee te starten. Vandaag geniet ik dus van de rust, drink genoeg en sluit voor de avond mijn laptop af, tijd om mijn verslaving een beetje af te remmen. Deze maand mei is het de tijd om mezelf te geven wat ik nodig heb. Net wat @Gezondopvoeden aanraadde: "Wees een moeder voor jezelf!" Ter ondersteuning heeft Sandra ook wat tips gegeven, interesse? Lees hier haar tips: http://gezondopvoeden.nu/tips/zelfzorg/

Kleinigheidje
Zoals ik vorige keer vertelde is mijn eerste artikel voor het wijkblad af, afgelopen week hebben we foto's genomen voor bij het artikel en heb ik mijn geïnterviewde persoon een onverwachts cadeau gegeven. Hij had namelijk tijdens het interview verteld dat hij van spreekwoorden hield en de week na het gesprek kwam ik een boekje vol met spreekwoorden tegen. Ik houd wel van dit soort symboliek. ;-)
Nu mijn eerste artikel klaar is denk ik alweer voorzichtig aan mijn tweede artikel, er zijn een aantal mensen die ik dolgraag zou willen interviewen, en via via komen er ook allerlei mogelijke kandidaten. Erg leuk dus.

1 opmerking:

  1. Hey! Dat is even leuk zeg! En wat mooi te lezen dat je er wel bij vaart, zo'n focus op jezelf! Het is in het belang van het hele gezin. Dank voor je openheid en delen! geef het door geef het door :-)

    Groetjes, Sandra
    (en ik heb 't weer op FB geplaatst: https://www.facebook.com/pages/Gezond-opvoeden/143582619144112)

    BeantwoordenVerwijderen