donderdag 3 oktober 2013

Najaarsdrukte

Het is alweer twee maanden na mijn laatste blog. Ik heb letterlijk een stapje terug gedaan. Voor mijn schildklier, voor mijn relaties en voor mezelf was deze periode nodig en ben dan ook blij met de keuzes die ik voor mezelf genomen heb.

Schildklier
De internist verbaasd zich, mijn schildklier wordt steeds rustiger. Zelf ben ik minder verbaasd, ik luister beter naar wat mijn lichaam, hart en ziel mij verteld. Het kan nog beter, maar ik geef mezelf die tijd. Ik weet ook, dat dit een lastig punt voor mij zal blijven.

Relaties
Als er één aspect in je leven niet helemaal goed zit, dan heeft dit zijn weerslag op de andere gebieden in je leven. Zo ook op de relaties in je leven. Afgelopen maanden heb ik er dan ook voor gezorgd dat ook die weer wat beter gingen lopen. Met de man die ik zo lief heb, maar zo verschillend is, heb ik vele diepgaande gesprekken gehad. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen en we zijn weer samen op weg op hetzelfde spoor.

Projecten en werkzaamheden
Door het weggeven van vele spullen en omdat ik merkte dat ik het ook prettig zou vinden om voor sommige spullen een klein (symbolisch) bedrag te krijgen ben ik een eigen groep op Facebook gestart. Eerst gestart onder de naam "Alles voor een Euro", later werd dit "Alles voor één of twee Euro" en sinds vorige week heb ik zelfs een tweede groep erbij voor de kinderartikelen.
Ook mijn creativiteit komt weer tot zijn recht, ik maak patronen van hotfix, maak lopende projecten af en knutsel wat af.
De herfsteditie van het wijkblad is weer rondgedeeld en in mijn hoofd ben ik alweer bezig met de twee nieuwe artikelen die ik voor het winternummer zal gaan schrijven.
Ik werd gevraagd om als vrijwilliger te komen werken om kinderen op te vangen van moeders die bij een activiteit aanwezig zullen zijn, het voordeel is dat mijn dochter dan gewoon mee kan en ik een kleine vrijwilligersbijdrage zal ontvangen.
Ook heb ik van de week een sollicitatie de deur uit gedaan. Ik was eigenlijk helemaal niet op zoek naar een baan. Deze vacature kwam voorbij en nadat ik van drie mensen afzonderlijk terug had gekregen dat ze het écht iets voor mij vonden heb ik er toch maar op geschreven. Het schrijven van de sollicitatiebrief ging me verrassend gemakkelijk af. Het voelde erg goed, ben nu erg benieuwd naar het vervolg hierop.

Rust
Hoewel ik veel dingen doe, zijn er toch écht wel momenten dat ik voor mezelf kies. Zo kreeg ik bijvoorbeeld een mail van het uitzendbureau dat ze weer werk voor me hadden. Ik heb dit voor dit moment afgewezen. Ook vandaag had ik ervoor gekozen om een dagje rust te hebben. Samen met mijn dochter heb ik lekker gespeeld, en ik heb de tafel "herfstig" gemaakt. Verder een wasje gedraaid, de plantjes water gegeven, banoffi-cakejes gemaakt en zelfgemaakte aardappelschijfjes gemaakt. Het fijne van zulke dagen is dat niets moet en alles mag. Zou ik toch eens vaker moeten doen! ;-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten