zondag 15 december 2013

Gezinsdagje

15 december - dag 7
Gezinsdagje vandaag. Genieten van elkaars gezelschap, en toch ieder zijn/haar ding doen. Eigenlijk had ik iets verzonnen om naar toe te gaan, maar we vonden het allemaal niet erg om lekker thuis te blijven. Het leven is al druk genoeg, zeker in deze periode is het soms heerlijk om even "niks" te hoeven doen en gewoon dicht bij jezelf en elkaar te blijven.

Ik denk dat er inmiddels voldoende kerstkaartjes klaar liggen, dus als ik morgen mijn best doe kan ik die gaan versturen en gelukkig heb ik iets terug gevonden wat ik kwijt was vandaag, dus dat is ook erg fijn.

Thuis met liefde de vaatwasser uitgeruimd en koffie (en sap) met een stukje kerststol aan mijn man en dochter gegeven. Eigenlijk voelt dit voor mij als "gewoon", aangezien dit bij de taken hoort in een gezin, maar volgens het boek is het dus zo dat als je bewust geeft (met aandacht en liefde) dat het meetelt als geefmoment.

Na het eten, dochterlief voorgelezen en naar bed gebracht. Toen ik daar klaar mee was ben ik even naar mijn buurvrouw gegaan en heb een tas met vrouwenkleding gebracht die voor mij te groot is. Deze kleding had ik zelf gekregen en hoewel de kleding als nieuw was, voelt het voor mij niet goed om te verkopen. Weggeven voelde vele malen beter. De buurvrouw zou kijken of ze het paste en als ze het niet zou passen zou ook zij het doorgeven aan iemand die het misschien wel past.

Aangezien haar dochtertje morgen op school gaat uitdelen (28/12 wordt ze 10) kreeg ik een traktatie mee voor mijn dochter. Dat zal mijn dochter wel lekker vinden.

Nu het boek uitlezen en daarna kan ik hem opsturen naar de volgende. Ik hoop dat deze persoon het boek net zo prettig vind om te lezen als dat ik dat vond! <3

1 opmerking:

  1. Hihihi we gaan het zien en beleven...lezen ;). Wij doen over het algemeen ook lekker rustig aan, gisteren pas tegen de middag opgestaan en kerst is voor ons een tijd met ons tweetjes, lekker niks hoeven en moeten. Kerstavond komt mijn dochter met haar vriend...ze woont wel nog gewoon thuis hoor, maar als haar vriend thuis is dan slaapt ze daar ;). Warme groetjes van Susan die zo eens gaat opstaan

    BeantwoordenVerwijderen