zaterdag 28 december 2013

Ouders kwijt, helpen met koken

27 december 2013 - dag 19
Vandaag met het gezin (net als vele andere gezinnen met ons) naar het tuincentrum gegaan. Eigenlijk was ik van plan kerstballen te kopen en een slinger voor in de kerstboom. Uiteindelijk stonden we buiten met allerlei spullen voor de kat en niets voor de kerst. :-) De kerstdorpen die ze daar gemaakt hadden vond ik prachtig en we hebben daar dan ook van genoten.

Op een gegeven moment zag ik een jongetje zoekend naar papa en mama, huilend en de paniek in zijn ogen zichtbaar. Het knulletje was zijn papa en mama kwijt en alle volwassenen keken wel (de meesten geƫrgerd), maar gingen niet naar hem toe. Ik ging naar het jongetje en vroeg hoe hij heette en vertelde dat we zijn papa en mama gingen zoeken. Milan kon gelukkig snel weer worden herenigd met zijn papa. Het leek alsof het de vader niet veel kon schelen, maar Milan was blij weer bij papa te zijn en dat is het belangrijkste natuurlijk.

28 december 2013 - dag 20
In het winkelcentrum was het ontzettend druk, geen wonder dat ik het normaal gesproken mijd op zaterdag! We waren van plan om even snel een paar kleine dingetjes te kopen, dus lekker op de fiets er naartoe. Zelfs voor de fietsen was bijna geen plaats meer! Uiteindelijk veel meer gekocht dan we van plan waren, maar gelukkig ondanks dat we op de fiets waren is het allemaal gelukt.

Toen het bijna etenstijd was heb ik aan mijn dochter gevraagd of ze mama wilde helpen of dat ze liever televisie keek. Ze wilde me dolgraag helpen. (dat verbaast me niks, meisje is gek op eten)
Zo gezegd zo gedaan, lekker zitten op het aanrecht, paprika proeven, bevroren boontje proeven en zelf een gehaktballetje maken. Het is erg leuk om te zien hoe ze oplet hoe ik iets doe en hoe ze het dan nadoet.

2 opmerkingen:

 1. Oh wat lief van je, tsja wat wij normaal vinden vinden blijkbaar genoeg mensen niet zo normaal. Maar och ja er zijn gelukkig nog genoeg mensen zoals wij ;).
  Hier geen winkels meer gezien en zo te lezen mis ik helemaal niks. Gisteren de kerstboom opgeruimd en een 'nieuw' kastje ervoor in de plaats gezet...happy met mijn nieuwe opbergruimte :).
  Warme groetjes van Susan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vind dat maar een gekke gewaarwording en vreemd genoeg went dat ook niet... Je zou toch zeggen dat het went om anders te zijn.
   Heerlijk hoor, ik heb hier vandaag de breekbare ballen uit de boom gehaald, de rest mag mijn dochtertje morgen doen. Hij staat hier op het hoektafeltje, dus dat zal ook fijn zijn als ik die ruimte weer terug krijg.
   Leuk dat je steeds reageert op mijn blog!

   Verwijderen