zaterdag 15 februari 2014

RAK week - dag 6

Uitslapen
Vanochtend liet mijn man mij heerlijk uitslapen. Nu moet ik ook eerlijk bekennen dat ik veel slaap kan gebruiken op het moment. Eigenlijk denk ik dat mijn schildklier op dit moment te traag werkt, maar we zullen dinsdag wel horen wat de uitslagen zijn van het bloed prikken. En wat we verder gaan doen qua medicatie.

Slecht nieuws
We gingen even naar het winkelcentrum om schoenen te kopen voor manlief, en terwijl hij de auto uit de garage reed kwam de buurvrouw langs lopen. Ik vertelde haar dat ik veel aan haar had gedacht afgelopen dagen, omdat ik haar en haar partner al een tijdje niet gezien had. Wel had ik begrepen dat de buurman gevallen was en zijn arm had gebroken. Ik vroeg haar hoe het ging en de tranen stonden in haar ogen. Het ging helemaal niet goed met de buurman, er was uitgezaaide kanker ontdekt en hij ligt in het ziekenhuis. Vermoedelijk is het aflopende zaak en komt hij niet meer thuis. Vreselijk. Ik heb mijn hulp aangeboden, maar in zulke gevallen kun je eigenlijk maar weinig doen. Wel heb ik haar laten weten dat mijn deur open staat voor wat dan ook.

Opruimen
We zijn geslaagd voor de schoenen en verder thuis weer een kastje uitgeruimd. (Ik doe mijn best nog altijd een kastje per dag te doen en dat werkt erg fijn) Hier vond ik een hele stapel tijdschriften en ik besloot mijn kooktijdschriften die ik met liefde verzameld had in de loop der jaren weg te geven aan een liefhebber. Helaas lukte het me eerst niet om hem online aan te bieden en vervolgens kwam er geen reactie op, dus wie weet komt dat nog.

Lekker eten
In de avond heerlijk gekookt, omdat mijn dochter gek is op vis, koos ik de pangasiusfilet en daar maakte ik pasta en spinazie bij. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om toch lekker te smaken.

1 Eurobank
Hoewel ik me erg begaan voel bij het initiatief van de 1Eurobank, had ik tot nu toe slechts bijgestaan in spullen en nog niet in een geldelijk bedrag. Ik ben nooit zo van het geld overmaken op één of andere manier. Nu had ik recentelijk wat spulletjes verkocht en dit leek mij een mooi moment om dan toch een bedrag over te maken.

Een laptop voor nichtje
Verder was de laptop van mijn nichtje in Berlijn gestolen en had haar moeder (hoe lief!) een oproep gedaan aan al haar vrienden om 1 Euro aan haar over te maken. Ook op dit verzoek ben ik ingegaan. Ik hoop dat ze snel weer een laptop tot haar beschikking heeft.

Morgen laatste dag
Morgen is het alweer de laatste dag van deze RAK week. Tijd gaat hard. Maar wat is het toch fijn als je iets extra's kunt geven aan iemand. Geven doe ik écht met liefde en ik hoop dat de dingen die ik geef ook in liefde worden ontvangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten