zaterdag 14 december 2013

De wisselwerking geven en ontvangen

13 december - dag 5
Het was tijd om het wijkblad te verspreiden. Voor twaalven was dit gebeurd en heb ik mijn man en dochter, die mij geholpen hebben met bezorgen, een kop koffie en warme chocomelk aangeboden.

Daarna ben ik direct door gegaan naar de bloemenzaak. Aanstaande maandag organiseer ik namelijk samen met een vriendin een crea-avond en de baas van de bloemenzaak had me toegezegd een leuk prijsje te maken voor benodigde materialen. Dit deed hij absoluut! We hebben zo ontzettend veel van hem gekregen dat ik er bijna ontroerd door raakte! Wat fantastisch dat hij zo begaan is met de mensen uit zijn wijk en het sociale gebeuren van een avond als dit toejuicht!

Alle spullen voor de crea-avond weggebracht en daarna naar het winkelcentrum met mijn gezin. Eigenlijk was de drukte daar een beetje teveel van het goede voor mij, dus we zijn vrij snel weer weg gegaan. Wel nog heerlijk genoten van een oliebol en mijn dochter kreeg een zak kruidnootjes aangeboden bij de bakker.

Thuis pannenkoeken gegeten en tijdens het eten kreeg ik een sms van mijn vriendin of ik mee ging naar het oude centrum. Ze organiseerden daar een lampionnenoptocht, er was muziek, proeverijen en alle winkels waren geopend. Hoewel ik moe was leek het mij wel erg fijn eens iets te doen voor mezelf, dus ik sprong op de fiets en ging er naartoe. Het was koud, maar de frisse buitenlucht deed mij goed.

Bij het proeven van de zalm stond er een dame hardop te verkondigen dat er geen prullenbak in de buurt was en dat ze geen papiertje had om haar kauwgom in te doen. Ik pakte de papieren zakdoekjes uit mijn jaszak en bood haar er één aan. Ze was zichtbaar opgelucht, want nu kon ze ook een lekker visje proeven.

De kerkdeuren stonden open, er bleek een kerstmis te zijn met een orkest, dit leek ons leuk om bij te wonen. Ik was al jaren niet meer aanwezig geweest bij een mis, ik vond dit heel fijn en bijzonder om met haar samen te kunnen beleven. Het mooie is dat het verhaal wat verteld werd tijdens de mis ging over "geven aan de medemens", heel symbolisch. Verder heb ik een kaars aangestoken voor iemand die dit op dit moment hard kan gebruiken.

Thuis aangekomen dronk ik nog een glaasje sap en plotseling kon ik niet meer goed zien, ik zag vlekken voor mijn ogen. Eigenlijk wilde ik mijn blog nog schrijven, maar dat ging niet meer, want lezen lukte totaal niet meer.

14 december - dag 6
De ochtend rustig opgestart, jammer genoeg niet zo'n goede nacht gehad. Hoofdpijn/misselijk (migraine?) en ook nog een klein meisje die een paar keer wakker was en haar mama nodig had.

In de middag een tummytub (klein babybadje) bij iemand gebracht. Ik gebruik hem toch niet meer en hij is té leuk om niet te gebruiken. Met alle liefde heb ik hem aan mijn vriendin geschonken die over een tijdje een baby krijgt.

Daarna zijn we doorgegaan naar een kerstvoorstelling van het bedrijf van een vriendin van mij. Haar bedrijf (en zij) geeft danslessen. En ze had voor mij en mijn gezin gratis kaartjes gereserveerd. Dit was zo supergaaf dat ze dat deed!

Mijn dochter vond het ook helemaal gaaf en het was de eerste keer dat we écht uit gingen met de kleine meid! Het was dus een heel groot cadeau. Mijn dochter zei: "Wow, dit is écht heel leuk! Dit lijkt wel een grote televisie." Toen ze de dansertjes / danseresjes op het podium zag.

Na de dansvoorstelling zijn we naar een ex collega / vriend van mijn man gegaan. Hij stelde voor uit eten te gaan bij de Griek. We komen vaker bij dat restaurant, en ook dit keer was het eten verrukkelijk! We hebben weer gesmuld! Echt heel erg lief dat hij ons weer mee heeft genomen.

En dan kom je thuis en dan besef je dat het alweer half december is, waar blijft de tijd toch? Ik heb nog behoorlijk wat dingen te doen voordat het jaar voorbij is, maar het is zo ontzettend druk dat ik nagenoeg nergens aan toe kom. Hebben meer mensen daar last van zo in de laatste maand van het jaar? Ach, nu in ieder geval maar lekker naar bed, morgen maar eens zien waar we aan toe komen. (En de kerstkaarten zijn ook nog niet verstuurd...)

Afgelopen dagen heb ik dus ook ontzettend veel gekregen, hoewel ik ook gegeven heb, voelt het alsof ik meer heb gekregen dan weggegeven. Toch heb ik er geen moeite mee gehad deze geschenken te aanvaarden. Leuk om dat te beseffen, want voorheen kostte me dat toch meer moeite.

1 opmerking:

  1. Ja ook ik heb daar moeite mee dat de daten omvliegen zonder dat ik gedaan krijg wat ik had willen doen. Maar ja net zoals jij last van moeheid, maar och het zij zo. Ik laat de boel de boel en nu lig ik lekker te bloggen terwijl ik nog wat had willen slapen. Zodadelijk opstaan en gaan werken aan het kerstkado voor mijn dochter, ze komt pas in de namiddag thuis dus tijd genoeg zodat ze de verrassing niet zal zien ;).

    Doe je wel rustig aan, want zo te lezen doe je toch nog best heel veel en je lijf roept om meer rust ;).
    Warme groetjes en knuffels!

    BeantwoordenVerwijderen