dinsdag 22 januari 2013

Druk druk druk

Sneeuw ruimen
Afgelopen week lag er sneeuw, dat is jullie vast niet ontgaan. Toen er in de nacht van maandag op dinsdag sneeuw begon te vallen en het pas ophield toen er een sneeuwdek van bijna 20 centimeter lag, zag ik dat er ook sneeuw op de galerij lag. Nadat ik dochterlief naar de peuterspeelzaal had gebracht ging ik in één keer door om mijn galerij sneeuwvrij te maken. Aan de voetstappen zag ik dat mijn buren al naar hun werk waren vertrokken en ik weet dat inbrekers daar met sneeuw ook op letten, dus heb de drie huizen naast mij ook schoon geveegd. Daarna ging ik even kijken bij mijn oude alleenstaande buurman. Daar was het ook nog wit, dus ging ook daar aan de slag. Sneeuw scheppen is erg goed voor de conditie, dus als je wilt afvallen of iets aan je conditie wilt doen, dit is een gratis tip! ;-)
Het grappige is ook dat gisteren toen er weer een laag sneeuw bij was gekomen in de nacht bij mij voor de deur mijn stoepje schoon geveegd werd door mijn buren, dus schijnbaar is het opgevallen en werd het gewaardeerd.

Logeerpartij en borrel
Verder hebben wij een druk weekend achter de rug. We hadden een logeetje. Ze scheelt 2 dagen met mijn peuterdochter, dus behoorlijk intensief. Zeker omdat het meisje ziek was geworden. Midden in de nacht spuugde ze het hele bed onder, dus ik had twee wakkere peuters, een vies bed en een vies meisje. Dus nadat ik peuter één in bed van manlief had gelegd, kon ik peuter twee rustig ging douchen, afdrogen en schone kleertjes aandoen. Peuter twee óók bij manlief in bed en daarna het bed verschonen. Uiteindelijk kon om half zes het hele spul weer in eigen bedjes en sliepen we nog even. Gelukkig knapte ze langzaam maar zeker weer op en zondag (toen haar papa en mama er weer waren) voelde ze zich stukken beter. We zijn nog even bij Geitenboerderij 't Geertje geweest en zondag hebben we gesleed. De meiden hebben zich goed vermaakt samen!
Zondag hadden we ook nog een familieborrel op de planning staan. Als het goed is de eerste van een reeks. Door de drukte van tegenwoordig zie je je familie niet altijd zo vaak als je zou willen, zeker voor de kinderen is het erg leuk om elkaar te zien! Hiervoor hebben we dus deze familieborrel in het leven geroepen. Erg gezellig, en wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar!
Ook kwamen onze vrienden hun dochter weer ophalen, maar de treinen reden niet verder vanwege sneeuwval, dus zijn ook zij een nachtje bij ons gebleven. Door deze drukke gezelligheid was ik dus niet met laptop in de weer en stond het Twitteraccount en de blog even stil.

Loting gelukspoppetjes
Verder had ik op 15 januari twee gelukspoppetjes verloot via Twitter. De gelukkige winnares hiervan is @zebradiaan geworden! Ik hoop dat ze je veel geluk zullen brengen. Ze komen zo snel mogelijk naar je toe! Ik vond het erg leuk om iets te verloten, dus ik ga dit soort acties vaker doen!

zondag 13 januari 2013

Ik geloof in liefde

Hectiek
Wat een vreemde week was dit! Een peuterdochter die al sinds woensdag aan het kwakkelen is, een grote opruiming en kleine verbouwing in huis. Kortom, het verliep allemaal nogal hectisch. Geven heb ik afgelopen dagen dan ook, buiten het geven aan mijn gezin, niet echt gedaan.


Balans in geven en nemen
Toch ben ik erg blij geworden dat ik deze blog en het bijbehorende Twitter-account ben gestart. Dankzij het geven met mijn hart, ben ik me ook bewust geworden van het geven van anderen aan mij. Mij is altijd geleerd dat je terug krijgt wat je geeft. Echter heb ik het vaak ervaren dat ik enkel aan het geven was en ik nooit iets terugkreeg. Misschien komt dat ook wel doordat ik voorheen complimenten niet makkelijk kon aanvaarden. Hoe dan ook, ik merk nu dat ik blij word van reacties van anderen op mijn accounts.

Gelukspotje
Op 31 december 2012 schreef Rafe @EchoVanMijnHart een tweet over gelukspotjes. Deze tweet is mij ontgaan, maar toen ik het vandaag las wist ik direct dat ik dit goed zou kunnen combineren met "Geef Met Je Hart". Dus alle fijne dingen, complimenten en positiviteit waarmee ik word omringd zal ik in mijn eigen gelukspotje doen en op momenten dat ik het even niet zie, kijk ik op een briefje, zodat ik er weer tegenaan kan. Bij deze wil ik jullie dus heel graag bedanken!

dinsdag 8 januari 2013

Glazenwassers en werklui

Glazenwassers
Van de week waren de glazenwassers bezig in de straat. Gezellige jongens, altijd in voor een praatje of een groet. Als ze bij mijn ramen zijn aangekomen en ik ben thuis, loop ik naar het balkon om ze iets aan te bieden. Dat kan van alles zijn, in de zomer een ijsje, en nu in de winter vaak koffie. Dit keer trof ik ze beneden en omdat ik zelf een pak koekjes openmaakte om deze aan manlief en dochterlief uit te delen bood ik hem ook een koek aan. Helemaal blij pakte hij het aan, het is zo fijn om mensen blij te maken met zoiets simpels!

Niet zoals gepland
Op sommige momenten lopen de dagen niet zoals van tevoren verwacht of gepland. Na een nacht waarin ik voortdurend wakker werd en dus slecht aan mijn nachtrust toekwam, werd ik wakker gebeld. Het was een dringende vraag van iemand om even af te spreken. Zo gezegd, zo gedaan. Dus nadat ik fris gedoucht was liet ik de boel de boel en ging naar mijn afspraak.

Schilders
De afspraak zelf duurde niet zo lang, maar door mijn impulsiviteit kan het zomaar ineens zo zijn dat ik spontaan andere dingen doe na afloop, in plaats van direct naar huis gaan. Zo gebeurt het dan ook dat de tijd vliegt en pas in de middag naar huis liep. Onderweg bedacht ik wat ik thuis allemaal zou gaan doen, ik hoefde me niet te vervelen. In de flat aangekomen zag (en rook) ik dat er schilders bezig waren en op het moment dat ik bij mijn voordeur kwam zag ik dat ze bij mijn huis bezig waren.

Koffie
Toen ik ze koffie aanbood keken ze verrast op van hun werk, één van de twee dacht volgens mij zelfs dat ik met hem aan het flirten was, maar ik kreeg een gulle lach en een dankbaar "Ja, graag!" te horen. Koffie geven aan werklui is voor mij heel gewoon, ik doe dat altijd, maar als ik de werklui mag geloven ben ik hier een uitzondering in. Hopelijk zullen ook anderen dit als norm gaan zien en mensen die aan het werk zijn in en rond het huis "iets" aanbieden.

zondag 6 januari 2013

Zwangerschapskleding

Onverwachte zwangerschap
Via Twitter las ik een bericht van iemand die onverwachts weer in verwachting was geraakt. Ze had net haar zwangerschapskleding de deur uitgedaan, het was een grote verrassing dat ze weer zwanger was terwijl haar jongste pas 15 maanden was.

Zwangerschapskleding
Bij ons gaat het zwanger worden niet vanzelf, maar had mijn zwangerschapskleding nog wel in de kast liggen. Nu wij hebben besloten dat we het bij één wonder houden hoef ik deze kleding dus niet meer te bewaren.

Goede bestemming
Weggooien zit niet in mijn aard, en het ziet er allemaal nog goed genoeg uit om nog een keer te gebruiken. Dus ik heb de kleding in mijn kast opgezocht en het staat nu verzendklaar om naar deze dame te verzenden.

Nog meer spullen
Zo heb ik een hoop spullen in huis waar ik zelf niets meer mee doe, maar een ander wel erg blij van kan worden. Eerst had ik het voornemen om een weggeefmiddag te organiseren, maar de angst dat dat ten koste zou gaan van de rommelmarkt was groot hier in het wijkcentrum. Dus dit idee heb ik op dit moment even uitgesteld. Mochten jullie nog behoefte hebben aan iets, vraag het me, wie weet heb ik het "gewoon" liggen.

vrijdag 4 januari 2013

Een cake voor de buurtjes

Slechte start 2013
Het nieuwe jaar is voor onze buurman niet erg goed begonnen. Tijdens oud en nieuw is zijn auto zwaar beschadigd geraakt door vuurwerk wat naast zijn auto is afgestoken. Dit gezin, een vader, een moeder en twee dochters, staat altijd klaar voor anderen. De vader werkt hard, zowel voor zijn gezin, als voor een fijne leefomgeving.
Cake bakken
Toen ik op nieuwjaarsdag zijn auto zag, sprongen de tranen in mijn ogen. Ik had zo met hem te doen. De volgende dag besloot ik hem en zijn gezin te verrassen met een zelfgebakken cake om ze een hart onder de riem te steken en de beste wensen door te geven.

Dochters erg geschrokken
Op het moment dat de cake klaar was en ik het aan hem gaf, wist ik dat dit gebaar zeer gewaardeerd werd. Hij bedankte me en er verscheen een glimlach. De dochters waren door dit voorval behoorlijk van slag zo vertelde hij, want niet lang geleden is er ook al bij hen ingebroken. De meiden kregen het gevoel dat overal waar ze kwamen er iets mis ging.

Troost
Door dit kleine gebaar voelden ze zich gehoord en verzacht het misschien wel een heel klein beetje wat er gebeurd is in de oudejaarsnacht. Ik kan natuurlijk niet oplossen wat er is gebeurd, maar ik hoop dat ik ze een klein beetje troost kan bieden.

woensdag 2 januari 2013

Geef Met Je Hart

Inspiratie
Een nieuw jaar, een nieuwe blog. Aardig zijn deed ik eigenlijk altijd al, maar afgelopen jaar heb ik gezien dat mensen ook geïnspireerd raken door het lezen van aardige acties.

Voor het maken van deze blog heb ik me ook enigszins laten inspireren door het gezin van Lenny en Remco die hun vriendelijkheidsacties bloggen op http://geefjijhetdoor.blogspot.nl/

Geef Met Je Hart 2013
Ik, Martine, heb me voorgenomen om gewoon verder te gaan met het geven vanuit mijn hart dit jaar. Hiermee hoop ik ook weer anderen te inspireren en blij te maken. Op Twitter zal ik berichten die hiermee te maken hebben tweeten op mijn nieuwe account.

De momenten dat ik zal geven aan een ander, zullen afhangen van wat er op mijn pad komt. Ook zullen er momenten zijn dat ik mezelf even zal geven, want ik ben soms geneigd om nogal veel te geven en mezelf voorbij te lopen. Om die reden wil ik geen vast moment inlassen waarop ik geef of mijn blog schrijf.

Op mijn blog zal ik schrijven over aardige dingen die ik doe, maar ook aardige dingen die ik tegenkom, dus eigenlijk alles wat met liefde wordt gedaan kan op mijn blog terecht komen. Als je tips hebt waarover ik kan schrijven of wat ik zou kunnen doen, laat het me weten via de blog of via Twitter @GeefMetJeHart. Ook als je geen tips hebt zou ik het erg leuk vinden om iets van je te horen, een kort berichtje of een opmerking, ik leer je graag kennen.

Meedoen
Zoals ik eerder schreef hoop ik mensen blij te maken met mijn blog. Als je denkt, ik maak ook graag mensen blij nodig ik je van harte uit om dat te doen en te delen! Ooit zag ik een film waarin Pay it forward centraal stond. Destijds was ik hier al van onder de indruk en ik geloof hier ook echt in. Ik geloof dat we samen de wereld een stukje prettiger, vriendelijker en leefbaarder kunnen maken. Open je hart en geef met je hart!