woensdag 19 februari 2014

Dankbaarheid

Na lange tijd om hulp gevraagd te hebben en niet gehoord te worden, lijkt het er nu dan eindelijk op dat ik hulp ga krijgen bij bepaalde zaken in mijn leven. Hier ben ik enorm blij mee.

Om mezelf in de komende periode zo goed mogelijk te helpen, zal ik komende periode voornamelijk veel geven aan mezelf. Komende tijd zal ik mijn best doen, lichamelijk en geestelijk goed voor mezelf te zorgen.

Verder lijkt het me goed om de dankbaarheid-challenge aan te gaan. Dat betekent 30 dagen nagaan waar je dankbaar voor bent. Dit doe ik voor mezelf, dus ik zal niet persé alles in mijn blog schrijven. Er zullen dagen zijn dat mijn computer heerlijk uit blijft en ik het voor mezelf opschrijf (of met mezelf bespreek).

Voor vandaag ben ik dankbaar dat ik weer in mijn kracht stond.
Ook ben ik dankbaar dat ik vanaf vandaag heb mogen stoppen met mijn medicatie (schildklier)
Ik ben dankbaar dat ik hulp heb gevraagd en dat ik (eindelijk) serieus genomen word.
Voor het feit dat ik een compliment kreeg van een pedagoog over hoe ik met mijn kind omga ben ik dankbaar.
Ik ben dankbaar dat ik heerlijk buiten ben geweest met mijn grootste rijkdom, mijn dochter, haar vriendje en mijn vriendin.

zondag 16 februari 2014

RAK week - dag 7

Laatste dag
Het was een fijne laatste dag van deze RAK week. Vandaag samengevat: gezellig, emotioneel, fijn, indrukwekkend, ontspannen, intensief, leerzaam, verbindend en open.

Rommelmarkt geschenkjes
We stonden weer op de rommelmarkt, daar heb ik een dame een voetencreme gegeven en voor haar dochter (die er niet bij was, maar die ik van vroeger ken) een flesje deo voor strakke topjes.

Welzijnspraktijk Garden of Beauty
Bij de rommelmarkt werd ik opgehaald door mijn vriendin, we zijn samen op de fiets gestapt en na een tijd gefietst te hebben kwamen we aan bij mijn doel. Ik had haar niks gezegd wat we gingen doen, dus dat was een grote verrassing. We gingen naar welzijnspraktijk Garden of Beauty. De dame van deze praktijk heeft meerdere gratis behandelingen weg gegeven aan vrouwen in de maand februari.

Samen ontspannen
Toen ik hoorde dat ik mocht komen leek me dat heerlijk, maar toen ik aan mijn vriendin dacht had ik ineens het gevoel dat zij het op dit moment harder nodig had. Ik schreef een mail aan de praktijk en kreeg de reactie terug dat wij wel samen mochten komen. Het was bijzonder om dit samen met mijn vriendin te doen en de verbinding te ervaren die wij samen hebben. Alles wat gezegd is houd ik voor mezelf, maar het heeft heel wat losgemaakt en ik zal mijn tijd nemen dit te verwerken en dit uit te diepen.

zaterdag 15 februari 2014

RAK week - dag 6

Uitslapen
Vanochtend liet mijn man mij heerlijk uitslapen. Nu moet ik ook eerlijk bekennen dat ik veel slaap kan gebruiken op het moment. Eigenlijk denk ik dat mijn schildklier op dit moment te traag werkt, maar we zullen dinsdag wel horen wat de uitslagen zijn van het bloed prikken. En wat we verder gaan doen qua medicatie.

Slecht nieuws
We gingen even naar het winkelcentrum om schoenen te kopen voor manlief, en terwijl hij de auto uit de garage reed kwam de buurvrouw langs lopen. Ik vertelde haar dat ik veel aan haar had gedacht afgelopen dagen, omdat ik haar en haar partner al een tijdje niet gezien had. Wel had ik begrepen dat de buurman gevallen was en zijn arm had gebroken. Ik vroeg haar hoe het ging en de tranen stonden in haar ogen. Het ging helemaal niet goed met de buurman, er was uitgezaaide kanker ontdekt en hij ligt in het ziekenhuis. Vermoedelijk is het aflopende zaak en komt hij niet meer thuis. Vreselijk. Ik heb mijn hulp aangeboden, maar in zulke gevallen kun je eigenlijk maar weinig doen. Wel heb ik haar laten weten dat mijn deur open staat voor wat dan ook.

Opruimen
We zijn geslaagd voor de schoenen en verder thuis weer een kastje uitgeruimd. (Ik doe mijn best nog altijd een kastje per dag te doen en dat werkt erg fijn) Hier vond ik een hele stapel tijdschriften en ik besloot mijn kooktijdschriften die ik met liefde verzameld had in de loop der jaren weg te geven aan een liefhebber. Helaas lukte het me eerst niet om hem online aan te bieden en vervolgens kwam er geen reactie op, dus wie weet komt dat nog.

Lekker eten
In de avond heerlijk gekookt, omdat mijn dochter gek is op vis, koos ik de pangasiusfilet en daar maakte ik pasta en spinazie bij. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om toch lekker te smaken.

1 Eurobank
Hoewel ik me erg begaan voel bij het initiatief van de 1Eurobank, had ik tot nu toe slechts bijgestaan in spullen en nog niet in een geldelijk bedrag. Ik ben nooit zo van het geld overmaken op één of andere manier. Nu had ik recentelijk wat spulletjes verkocht en dit leek mij een mooi moment om dan toch een bedrag over te maken.

Een laptop voor nichtje
Verder was de laptop van mijn nichtje in Berlijn gestolen en had haar moeder (hoe lief!) een oproep gedaan aan al haar vrienden om 1 Euro aan haar over te maken. Ook op dit verzoek ben ik ingegaan. Ik hoop dat ze snel weer een laptop tot haar beschikking heeft.

Morgen laatste dag
Morgen is het alweer de laatste dag van deze RAK week. Tijd gaat hard. Maar wat is het toch fijn als je iets extra's kunt geven aan iemand. Geven doe ik écht met liefde en ik hoop dat de dingen die ik geef ook in liefde worden ontvangen.

vrijdag 14 februari 2014

RAK week - dag 5

Kletsende peuterdochter
Het weekend is hier vandaag begonnen, maar ik had wel een aantal dingen te doen vandaag. Ik werd wakker met een gezellig kletsende peuterdochter. Goud waard zijn dat soort ochtenden! Manlief was de auto naar de garage aan het brengen, want het was tijd voor de APK en wij genoten van elkaars aanwezigheid en ik van haar vrolijke verhalen.

Bloed prikken
Na het wakker worden kwam manlief thuis en heb ik mezelf opgepept om naar het ziekenhuis te gaan om bloed te laten prikken. Ook dit hoort er nu eenmaal bij, dus hupsakee. In het ziekenhuis vond ik dat het lang duurde totdat het stopte met bloeden, volgens de man die me prikte duurde het niet lang, dus dat zei me genoeg. Ik had een dag waarin ik de rust niet had gevonden op dat moment. Verder nog wat afspraken verzet en iedereen in het ziekenhuis die ik sprak een hele fijne dag gewenst.

Bibliotheek
Op de terugweg besloot ik even langs de bieb te gaan. Daar heb ik mijn lidmaatschap betaald, iets wat me even was ontschoten, dus nu is het weer geregeld voor een jaar. Ze hadden daar voor Valentijnsdag goodybags staan die je kon lenen (erg leuk initiatief!!!) en ik ben nu eenmaal erg nieuwsgierig aangelegd dat ik die had geleend en een boek van Maria Genova.

Twitteractie bakker
Op Twitter had ik voorbij zien komen dat, de eerste tweep die een foto van een taart liet zien die ze hadden getweet, bij de bakker, die taart zou krijgen. Nadat er nog altijd geen reactie was geweest besloot ik toch maar op de fiets te springen en het taartje te gaan halen.

Zelfgemaakt presentje
Eerst nam ik mijn zelfgemaakte cadeautje mee voor kennissen die afgelopen week opa en oma zijn geworden en bracht deze bij ze langs. Ze waren blij verrast.

Bakker (vervolg)
Daarna verder op de fiets voor het taartje. Ik reed langs de bakkerij met die naam, maar er stond mij bij dat er nog een bakker dezelfde naam had, dus ik reed door naar de plek waarvan ik dacht dat hij daar zou zitten. Bij het lezen van die naam dacht ik dat ik het verkeerd had en ben dus terug gereden naar bakkerij nummer 1. Daar bestelde ik een brood en liet de tweet zien. "Nee sorry mevrouw, wij zijn wel familie van elkaar, maar je staat bij de verkeerde bakker" kreeg ik te horen. Toen ik weer buiten stond en op Twitter keek zag ik dat het taartje inmiddels was opgehaald, jammer maar helaas, ik kon manlief niet verrassen.

Gezelligheid
Thuis aangekomen ging de telefoon, onze vrienden belden met de vraag of we gezellig bij ze langs kwamen. Hoewel ik moe was, ben ik gek op deze mensen, en zijn we gezellig daarheen gegaan. Manlief heeft samen met hem de auto opgehaald en wij hebben samen met de kinders geknutseld.
Verder heeft manlief mij (en onze dochter) vandaag verrast met een gezellig etentje in het restaurant van andere vrienden van ons. Ik had gezien dat de kinderen van hun pannenkoeken hadden gegeten, dus ik heb die ook voor mijn dochter besteld. (Ondanks dat deze niet op de kaart staan, kregen we ze gelukkig wel, dochterlief had geluk gehad!)

Telefoontje
Na het eten en nadat de kleine meid op bed lag, hebben we even samen televisie zitten kijken. Helaas was mijn man zo moe sorry dat ik je vannacht per ongeluk heb wakker gemaakt schat dat hij op tijd zijn bed in ging. Nog even mijn moeder gebeld en aangeboden om samen met haar naar de film te gaan. Dat leek haar een goed idee, hoewel deze RAK niet vandaag wordt uitgevoerd is deze wel vandaag verzonnen.

Samengevat
Al met al was het een rare dag waarop ik voornamelijk achter de feiten aan heb gefietst. (letterlijk) Wel ben ik erg blij dat ik het geboortecadeautje waar ik zoveel uur in heb gestoken om het voor elkaar te krijgen in goede aarde viel. Verder heb ik zin in zondag, maar daar kan ik nu nog niet te veel over kwijt.

In vergelijking met 'De Verdubbeldame' doe ik misschien niet zoveel, maar het gaat niet over de hoeveelheid. Het gaat erover of je het met een goed hart doet en dat doen alle deelnemers van de RAK week, dus elke goede daad is er één en de verhalen van 'De Verdubbeldame' en anderen inspireren alleen maar!!! <3 Dus lees gerust en laat je inspireren door haar, door anderen en wellicht door mij.

donderdag 13 februari 2014

RAK week - dag 4

Ouderbijeenkomst
Van die dagen dat veel dingen die je doet tegen zitten, je kent ze vast wel. Vandaag was zo'n dag voor mij. De ochtend verliep eigenlijk best wel goed, ik had een ouderbijeenkomst van de peuterspeelzaal en mijn dochter ging mee, want het is niet de dag dat ze op de peuterspeelzaal zit. Ik had speelgoed meegenomen en ze kon lekker kleuren. Er was zelfs nog een moeder die haar peuter had meegenomen, dus ze konden samen spelen.

Hoofdpijn
Halverwege de bijeenkomst begon het al op te komen: Hoofdpijn. Na de bijeenkomst dacht ik dat een wandeling me wellicht goed zou doen, dus ik besloot een bezoekje aan mijn vader te brengen.
Onderweg werd mijn hoofdpijn alleen maar erger en bij mijn vaders huis aangekomen bleek ook nog eens dat er niemand thuis was. We zijn rustig terug naar huis gelopen, alleen was dochterlief erg verdrietig en deed ze wat dwars.

Rust en pijnstillers
Toen we thuis kwamen heb ik maar iets te eten voor ons beiden gemaakt en haar even laten spelen met kralen. Helaas werd ik toen zelfs misselijk van de hoofdpijn, dus dat ging niet zo goed. Denken lukte me niet meer, dus ik besloot mijn dochter met boeken en speelgoed op haar kamer te laten spelen, zodat zij wat kon uitrusten en ik ook even een uurtje kon slapen. Na de pijnstillers en de rust was mijn hoofdpijn weer dragelijk.

Creatief geklooi
Ik besloot mijn cadeau (voor iemand die net een kleindochter heeft gekregen) waar ik mee bezig was geweest snel af te maken, zodat ik hem nog even aan hem kon brengen. Helaas werkte het niet zoals ik het wilde met het cadeau. Hoewel het maar weinig werk zou moeten zijn, ben ik er nog maar net mee klaar, kortom, te laat om de deur uit te gaan...

1Eurobank voedselgroep
Op Facebook is een nieuwe groep aangemaakt door de 1Eurobank. De 1eurobank voedselgroep. Doordat ik weet dat mijn lieve vriendin niet veel te besteden heeft en heel goed zo'n pakket zou kunnen gebruiken heb ik haar toegevoegd aan de groep. Hierdoor heeft ze een pakket op kunnen halen. Dus indirect was dit mijn Act of Kindness van vandaag. Al voelt dat voor mij niet zo, want ik vind het niet meer dan logisch dat ik haar steun waar ik kan. Ze is zo'n lieverd!

Morgen weer een dag
Het voordeel dat een dag niet loopt zoals je zou willen, is wel dat ik wel wat dingen geleerd heb, dus dat ik die de volgende keer niet hoef uit te proberen. En hoewel ik me niet echt fijn voelde vandaag heb ik goed voor mijn gezin gezorgd, dus in die zin heb ik voornamelijk mijn dochter, mijn man en mezelf gegeven wat nodig was. Kortom, het was oké, morgen hopelijk een betere dag.

woensdag 12 februari 2014

RAK week - dag 3

Peuterspeelzaal
Terwijl ik mijn dochter naar de peuterspeelzaal bracht, vroeg zij aan me of haar vriendje ook zou komen die dag. Op de peuterspeelzaal aangekomen was hij er niet. Ik besloot even te bellen met de vraag of ik hem even op moest komen halen. Tenslotte was ik toch op de fiets. Mijn vriendin vertelde me dat ze op het punt stond om onderweg te gaan en dat we elkaar wel tegemoet zouden lopen.

Wachten
Samen hebben wij het knulletje naar de peuterspeelzaal gebracht, hoewel de deur eigenlijk al dicht was mocht hij toch nog naar binnen. Daarna kwam ze bij mij een bakkie drinken en hebben we samen gewacht en gekletst tot het weer tijd was om de kinderen te halen.

Schoonmaker
Toen we bij mijn huis aan kwamen was de schoonmaker in het portiek bezig voor mijn deur. Ik bood hem ook een bakkie koffie aan. Hij was hier verbaasd over, maar hij was erg blij met het aanbod. Hij had het gelijk over de grote schoonmaak. :-)

Cadeau aan mezelf
Vanavond ga ik mezelf ook iets geven. Door alles wat er speelt in mijn leven en doordat het bewaken van mijn eigen grenzen soms nogal lastig is, ga ik vanavond een heerlijk rustig avondje beleven en op tijd naar mijn bed.

dinsdag 11 februari 2014

RAK week - dag 2

Moe en emotioneel
Vandaag voelde ik me voornamelijk erg moe. Gisteren had ik mijn dag voor mezelf toch weer eens te vol ingepland. Hoewel ik allerlei plannen in mijn hoofd had heb ik vandaag vooral goed naar mijn lichaam en geest geluisterd. Toen ik dochterlief had weggebracht naar de peuterspeelzaal voelde ik me emotioneel. Ze wilde niet dat ik haar binnen bracht, dus bij de deur heb ik haar aan de juf afgeleverd en ik bleef achter op een leeg schoolplein. Natuurlijk ben ik blij dat ik zo'n zelfstandige dochter heb, maar ik had dit nog niet verwacht en het besef dat ze na de zomervakantie naar school gaat en het "grote" loslaten dan écht gaat beginnen kwam even flink binnen.

Me-time
Thuis heb ik heerlijk mijn soapserie terug gekeken, had het namelijk een week niet kunnen kijken, dus heb daar uitgebreid de tijd voor genomen. Verder een heel klein beetje opgeruimd, zodat mijn huis visite-vriendelijk was en toen was het alweer tijd om de kleine meid op te halen.

Wandeling
De terugweg van school naar huis duurde een tijdje, we wandelden samen met mijn vriendin en haar zoontje en we genoten van onze wandeling. Ondertussen praatten we over van alles en nog wat met zowel de kinderen als met elkaar. Op het punt waar onze wegen elkaar gewoonlijk scheidden hebben we een tijdje gekeken naar een jonge vrouw die haar hond aan het trainen was. Ze liet hem over een boomstam springen en als hij het goed gedaan had werd hij beloond met wat lekkers. Mooi gezicht en de kinderen genoten ook van dit aanblik. Ze mochten de hond zelfs even aaien.

Visite
Toen was het tijd om een beetje te haasten, want de visite zou zo voor de deur staan en ik zou het niet leuk vinden als ze voor een dichte deur zou komen te staan. We waren nog maar net binnen of mijn schoonzusje belde aan. Nét op tijd dus. Gezellig bij zitten kletsen totdat ze haar kids uit school moest halen.

Ontspanning voor manlief
Op het moment dat manlief thuis kwam besloot ik hem te ontlasten. Hij kwam moe uit zijn werk en wilde even ontspannen achter de PC. Ik heb dochterlief dus meegenomen naar de keuken en we hebben "samen" gekookt en dochterlief heeft de tafel gedekt. Toen het eten klaar was kon manlief zo aanschuiven.
Na het eten heb ik de tafel afgeruimd, een toetje voor dochterlief en manlief gehaald en koffie gezet.

Hoewel het misschien niet groots is, hoop ik dat manlief het wel waardeert. Onze dochter vind het in ieder geval heerlijk om haar mama te mogen helpen.

maandag 10 februari 2014

RAK Week - dag 1

RAK week - Random Acts of Kindness
En toen ontving ik gisteren op het laatste moment een mail van @Verdubbeldame met de vraag of ik, als ex-deelneemster van de geefmaand, ook wilde deelnemen aan deze uitdaging: De RAK week.
Dankzij de geefmaand weet ik heel goed dat ik zelfs geef als ik er niet over nadenk, het zit in me en doe het met liefde! Het maakt me namelijk blij en gelukkig!

Oude vriendin
Na een wandeling met dochterlief kwam ik bij het kleine winkelcentrum van onze wijk een oude vriendin van me tegen. Onze dochters zaten bij elkaar op de peuterspeelzaal, alleen was haar dochter al snel 4 jaar geworden, dus helaas was dat van korte duur. Ik kwam haar nog wel tegen, maar vaak hadden we dan beiden iets anders te doen. Nu zat zij met haar twee dochters te genieten van een croissantje en ik besloot mijn vermoeidheid te negeren en gezellig bij haar te gaan zitten.
Toen we een tijdje gezeten hadden en de kinderen hadden gadegeslagen, was ons achterwerk toch behoorlijk aan de koude kant geworden. Dus ik nodigde haar uit voor een bakkie koffie bij mij thuis, welke zij met liefde aannam.

Kinderen
Wat een genot om kinderen zo fijn met elkaar te zien spelen! Hoewel dochterlief en ik beiden moe waren, vonden wij het erg gezellig om vriendinnen over de vloer te hebben. Bij het afscheid waren zowel mijn dochter als haar oudste dochter emotioneel, ze wilden geen afscheid van elkaar nemen.

Een goed begin
Kortom, vandaag was dus echt een prachtig geschenk. Ik heb niet alleen haar een kopje koffie en de warmte van mijn huis gegeven. Ook heb ik mezelf de tijd gegeven om te genieten van het samenzijn met een andere persoon. Een mooi begin van de week!